Emballage og forsendelse med GROBUND

Hos GROBUND har du flere muligheder for emballage og forsendelse. Herunder kan du se en beskrivelse af mulighederne.

“Jeg vil gerne have mere plastik”

Sådan sagde en kunde aldrig hos GROBUND. Til gengæld har flere af vores kunder givet udtryk for, at de gerne vil frabede sig plastik som forsendelsesemballage. I den bæredygtige tanke giver det rigtig god mening.

Men. For der er et men. Vi har talt med rigtig mange emballageleverandører og fagpersoner, der har en holdning til hvad, der er op og ned i forbruget af emballagetyper. Set med ansvarlige og bæredygtige briller.

Derfor har vi i GROBUND overvejet/brugt:

  • Poser af majsstivelse – komposterbare
  • Papirsposer – genbrugspapir
  • Plastikposer

Vores valg er faldet på plastikposer. Skurer det i dine ører, så læs videre:

Poser lavet af plantefibre – korn, majs og andet – er umiddelbart bæredygtige og bionedbrydelige, men argumenterne imod dem findes også. Det afgørende argument for os har været, at vi ikke skal bruge landrugsjord til at dyrke emballage. Opdyrket jord har vi rigeligt af på verdensplan – og stadigvæk er der mangel på fødevarer. Så lad os benytte landbrugets ressourcer til fødevarer og ikke emballage.

Poser fremstillet af papir. Det er kun lykkedes os at finde papirsposer, der er fremstillet i udlandet. Det betyder at poserne først skal transporteres hjem til os. Papiremballagen vejer mere end plastik, så papir gør varen ud til dig tungere i transporten. En anden udfordring er risikoen for at varen bliver beskadiget, når det regner – hvis ikke emballagen er foret med plastik – og så er vi jo lige vidt.

Plastikposer. Plastik i havene er ikke så udbredt et problem i Norden som fx i asien. Er de bare nogle større sjuskehoveder på den anden side af jorden? Nej, men deres affaldshåndtering er ikke så udviklet som vores. Derfor ophober der sig affald i naturen og i havene. Herhjemme håndterer vi plastik og affald mere ansvarligt, så det ikke sviner i naturen.

Plastikposer i genanvendt plastik

De plastikposer vi sender vores varer i er fremstillet af genanvendt plastik. Palstikken er designet så det ved forbrænding bliver omdannet til kuldioxid og vand. Plastikposerne er fremstillet i Danmark – og dermed minimere vi transporten af emballagen sammenlignet med fx papirsposer fra Tyskland, hvilket er det land tættest på Danmark, vi har kunnet finde papirposer.

Alternativt kan du som kunde hos GROBUND vælge at få dine varer tilsendt i den genanvendelige ReZip-emballage. Et stærkt dansk tiltag, som vi kun kan støtte op om. 

Har du nogle erfaringer eller tanker på området? Så vil jeg rigtig gerne høre fra dig!

 

RE-ZIP

Aldrig har det været nemmere at genbruge forsendelses emballage. Med Re-zip kan emballagen returneres i de mere end 7000 røde postkasser placeret over hele landet, helt uden porto. Bæredygtige forbrugere som tilvælger emballagen mod et udlæg, modtager 100kr. rabat til GROBUND.com, når emballagen returneres.

Emballagen er i en helt anden liga end den gammeldags engangs emballage, og så kan den bruges op til 30 gange. Den cirkulære emballage findes som poser til mindre krævende forsendelser. RE-ZIP sørger for returprocessen og kvalitetssikre emballagen inden den kommer i cirkulation igen.

Først og fremmest har det en kæmpe værdi for planeten, fordi RE-ZIP minimere affald som ellers risikere at ende i naturen, og så reducere det Co2 udledningen. Der ud over er emballage flottere og billigere end gammeldags engangsemballage.

OBS. Når du vælger at anvende RE-ZIP skal du kombinere forsendelsen med et fragtfirma – DAO eller GLS. Men KUN én gang pr. ordre! Når emballagen sendes retur i en postkasse betaler RE-ZIP.

 

 

DAO

DAO leverer 365 dage om året. Når du vælger at få din vare leveret med DAO til pakkeshop, distribuerer de pakken om natten. Bemærk med DAO Pakkeshop er leveringstiden 2-4 dage.

Forsendelse med DAO koster 40kr.

 

GLS

Som en førende europæisk pakkedistributør er GLS Group meget bevidst om sit specielle ansvar over for miljøet og samfundet.

GLS ser bæredygtighed som en helhed – både den miljømæssige, den sociale og den økonomiske vinkel af social ansvarlighed.

Det betyder høj kvalitet i pakkelogistik for kunder og jobsikkerhed for medarbejdere. Med sin service bidrager GLS også til mobilitet og pålidelig levering af varer, som er rygraden af økonomi.

Det er koncernens mål at opnå bæredygtig økonomisk succes i overensstemmelse med beskyttelse af miljøet for fremtidige generationer. GLS er også engageret i samfundet som vi opererer i.

I sin Bæredygtighedsrapport informerer GLS om udviklingen i regnskabsårene 2013/2014 og 2014/2015 – inklusiv nøgletal for den miljømæssige balance og eksempler på sociale tiltag i hele Europa.

GLS’ styrke er pålidelig pakkedistribution inden for fastsatte leveringstider. Pakker, der sendes inden for landets grænser, når frem den efterfølgende hverdag.

 

GLS Hjemmelevering koster kr 55,-

Hvis du ikke er hjemme til at modtage din pakke, når GLS leverer den, kører chaufføren den til en PakkeShop i nærheden af din adresse. Han efterlader et kort med pakkens nummer, navn og adresse, hvor du kan hente pakken (forudsat at postkassen er tilgængelig). Hvis vi har din mailadresse og dit mobilnummer, så sender vi også informationen hertil.

Hvis du ikke henter din pakke inden 10 hverdage, returnerer GLS den til afsender.

 

GLS Pakkeshop koster kr 45,-

Nem pakkeforsendelse for private kunder – GLS leverer via mere end 1.400 PakkeShops.