Bæredygtighed

Hvordan vi i GROBUND definerer bæredygtighed?

Om bæredygtighed. Skrevet af Mette, GROBUND

For mig er bæredygtighed omsluttet af værdien og tanken i ”fra mere til bedre”.

I alt hvad vi gør, skal vi overveje, om vi gør, som vi plejer, eller om vi gør bedre. I nogle tilfælde gør vi det så godt, som vi kan, i det øjebliksbillede vi befinder os i. Men i andre tilfælde handler vi efter vanen og vanesmagt. Og det er farligt i et bæredygtigt perspektiv. Bæredygtighed er en proces, og er processen under konstant optimering, så er den bæredygtig.

I GROBUND arbejder aktivt både med bæredygtighed og ansvarlighed. Begge begreber hænger sammen. Hvert år smider danskerne i gennemsnit 16 kilo tøj ud. Og det gør vi uden at tænke over hvilke ressourcespild det i virkeligheden er. Dette forbrug har intet med ansvarlighed at gøre.

Mange af os ved godt at det koster 14.000 liter vand at producere én bomulds t-shirt, men vi tænker ikke over resten af produktionskæden. Og det er her begreber som bæredygtighed og ansvarlighed skal frem i lysetl

Bomulden skal høstes, bearbejdes, stikkes til stof, syes. Gennem hvert led skal råvarerne og produktet transporteres. Det i sig selv koster mange ressourcer. Men det koster også mange menneskelige ressourcer at producere. I tekstilindustrien er der desværre rigtig mange underbetalte arbejdere i klemme.

Vi ved, at modeindustrien, men især fastfashion er alt andet end præget af bæredygtighed.

Derfor har vi skabt et alternativ, der sikre ordentlige produkter. Produkter, der er skabt under etiske og ansvarlige forudsætninger. Vi arbejder med økologi og værdihed og en vores fornemmeste opgaver er at gøre GROBUNDs produkter bæredygtige. Og at give dem så meget implicit og latent værdi, at det skaber historier. Forbrugeren skal opleve den merværdig, der er tilknyttet vores tøj, og derved bruger det i længere tid. Det er bæredygtighed for os.

Vi vil gerne hjælpe dig, som forbrugeren til at gå fra mere – til bedre. Det synes vi er bæredygtigt og ansvarligt. For at sikre processen er vores virksomhed GOTS-Certificeret.

Bæredygtighed er fundamentet i vores forretningsmodel. Vi ser den bæredygtige og ansvarlige tanke som vores eksistensberettigelse.

/Mette, GROBUND

Den med striberne, økologisk, bæredygtig, bæredygtighed

Om GOTS

GOTS – The Global Organic Textile Standard

GOTS og Grobund går hånd i hånd. Grobund er certificeret, og det er vi ret stolte af. Vi har valgt at gå hele vejen med certificeringen, fordi bæredygtighed er et komplekst begreb, der dækker over mange niveauer og områder.

GOTS er grundlæggende en standard for økologiske fibre, og er kendt og anerkendt i hele verden. I 2011 blev GOTS certificeringen udnævnt som det eneste økologiske miljømærke på tøj og tekstiler i USA. Mærket giver derfor dine produkter en troværdighed og garanti for en bæredygtig, miljømæssig og socialt ansvarlig produktion – gennem hele forsyningskæden.